25 Ekim 2016 Salı

3 yaş çocuk eteği dikimi



    
Merhaba hanımlar :) Bir süredir ayrı kaldığım sayfamdan paylaşımlarıma devam ediyorum. Buralarda yokken diktiğim bazı ürünlerle ilgili paylaşımlarım devam edecek inşallah :)
Öncelikle her dikişe başlayan kız annelerinin kolaylıkla dikebileceği bir çocuk eteği çalışmamı paylaşmak istiyorum . . .
 3 yaşına giren komşumun kızı olan minik bir hanımefendi için diktiğim mini bir kot etek. O güle güle giysin, biz bu pratik eteğin yapımını anlatalım :)

Malzemeler;
-Desenli kot kumaş
-2,5 cm eninde lastik (istediğiniz kalınlıkta olabilir)
-Dikiş malzemeleri (makas, iğne, ip... vs :)

3 yaş çocuk eteği için ölçüler;
Bel            : 54 cm
Kalça        : 59 cm
Etek boyu : 32 cm(diz üstü)
Bel lastiği  : 51 cm


Yapımı;
     Etek için elimizde iki adet dikdörtgen kalıp olacak. Biri kemer, diğeri de eteğimizin beden kısmı olacak. Bu etekte önemli olan bel ölçüsünü ayarlamak. Ben 2,5 cmlik bel lastiği kullandığım için 3cm genişliğinde bel kemeri yapmış oldum.Yarım cm rahatlık payıdır. 

     3cm x 2 + 2(dikiş payı)=8 cm kemer genişliğimizdir. Kemer çevresini ise bel ölçüsü + 10 cm (lastik taktıktan sonra hafif büzgülü olması için) şeklinde çalıştım.
     
     NOT: Bel lastiği bel ölçüsünün %5 i kadar küçülterek kesilmelidir. 

     Kalıplar
      Etek belini kemer genişliğine yani 64 cm kalacak şekilde büzdürüyoruz. Yan dikişleri kapatıyoruz.Kemerle eteği birleştiriyoruz.



              Bel lastiğinin iki ucunu zikzak dikişle birleştirip kemere geçiriyoruz. Lastik kemerin içinde kalacak şekilde kemeri katlayarak bel kemerini kapatıyoruz. Bel kemerini lastiği geçirmeden de kapatıp, lastiği sonradan geçirebilirsiniz.

                                              
           Son olarak etek ucunu kıvırıyoruz. Mini mini eteğimiz hazır :)


                                        Tekrar görüşmek üzere...


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder