10 Nisan 2017 Pazartesi

Sırt Çantası Dikimi



Hayırlı mutlu haftalar herkese. Sizlere ekose pamuklu kumaştan çalıştığım sırt çantamı takdim edeyim :) Çantamı dün akşam dikip bitirdim fakat akşam ışığında fotosunu  beğenmediğim için bugün paylaşıyorum 😊

Güzel memleketimin bazı illerinde hala kar yağıyor olsa da 😌 baharın ve yazın geleceği ümidiyle yaz hazırlıkları yapmaya başladım. İhtiyaç listemin ilk sıralarında ise sırt çantası vardı.
Ben kol çantasından çok sırt çantası kullanmayı tercih eden biriyim. Çok severek kullandığım deri bir sırt çantam var fakat kendisi boşken bile ağır malesef. Daha çok kış aylarında kullanıyorum. Yaz için ise daha hafif ve yaz renklerinde bir çantaya ihtiyacım vardı. Bu ekose kumaşı gördüğüm gibi aklımda bu çanta modeli oluşuverdi. Hemen oturup dikmeye koyuldum :) Bittiğinde ise çok tatlı bir çanta çıktı ortaya 👍 😍 💕 Üstelik açık renkli olmasına rağmen temizliği de kolay olacak. Kirlenince doğru çamaşır makinesine 😃  Çok da severek diktim açıkçası. Hatta ilk başlarda bir kaç foto çekmiştim. Fakat kendimi o kadar kaptırmışım ki ilerleyen aşamalarında ayrıntılarını çekmeyi unutmuşum 👀 😄 Çekebildiğim kadarını sizlerle paylaşayım bende.. 😊



Öndeki fermuarlı gözü dikmeden önce anahtarlık, bozuk para gibi şeyleri koyabilmek için küçük bir cep diktim. Malum bu tür şeyleri çantanın içinde aramak insanın sinirlerini bozuyor :)) Küçük bir önlemle halledilebilir :)






 Çantanın önündeki(cepler), arkasındaki (askılar) ve çantanın derinliğini oluşturacak yan parçalardaki (fermuar ve yanlardaki büzgülü cepler de dahil) ayrıntıları tek tek hazırladıktan sonra hepsini birleştiriyoruz.









Tekrar görüşmek üzere :)

5 yorum:

  1. Ölçüleride verseydiniz çok iyi olurdu. Astar diktinizmi

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş. Bende daha önce diktim, sadece yan cep yapmıştım. Sizden ricam ön cepi nasıl diktiniz tarif edebirmisiniz. Cep hazır, fermuar diktim ama çantaya bi türlü yerleştiremedim (dikemedim).

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş. Bende daha önce diktim, sadece yan cep yapmıştım. Sizden ricam ön cepi nasıl diktiniz tarif edebirmisiniz. Cep hazır, fermuar diktim ama çantaya bi türlü yerleştiremedim (dikemedim).

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş. Bende daha önce diktim, sadece yan cep yapmıştım. Sizden ricam ön cepi nasıl diktiniz tarif edebirmisiniz. Cep hazır, fermuar diktim ama çantaya bi türlü yerleştiremedim (dikemedim).

    YanıtlaSil
  5. Nasil yaptınız çok guzel

    YanıtlaSil